Korona

Suomen Vaskuliittiyhdistys on saanut pyyntöjä ottaa yhteyttä Tom Petterssoniin tavoitteena saada häneltä lausunto siitä, miten vaskuliitteja sairastavien pitäisi suhtautua koronaan. Olemme saaneet 23.3. seuraavan vastauksen:

Hän viittaa THL:n antamiin ohjeisiin ja tiedotteisiin. Jokaisen potilaan tilanne, oireet ja lääkitys on niin yksilöllinen, että mitään yleispäteviä ohjeita ei valitettavasti voi antaa.

Tämän linkin kautta tietoa Iso-Britannian terveysviranomaisten arvioista ja huomioitavista seikoista reumasairauksia koskien

Artikkelin ensimmäisessä taulukossa käsitellään mihin ryhmään ko. diagnoosi kuuluu. Kuuluuko se kohonneeseen, korkeaan vai erittäin korkean riskin ryhmään. Toisessa taulukossa lajittelu on tehty vastaaviin riskiryhmiin kuuluminen immonosupressiolääkkeiden mukaan.

Pyydämme huomioimaan, että nämä ovat brittien terveydenhuollon ohjeita!

Päivitetty 15.5.2020